Voordat we beginnen, let even goed op: Dankzij onze veiligheidsproducten wordt toezicht op je kinderen niet overbodig. Kinderen hebben altijd toezicht nodig, vooral wanneer ze nog klein zijn!

Een veilig zwembad, dat wil natuurlijk iedereen. Zo kun je net wat meer tot rust komen en kun je je kinderen iets vrijer laten in de tuin. Daarom zijn er een aantal producten waarmee je je zwembad net wat veiliger kunt maken. Vooral als je kleine kinderen hebt zijn deze producten een aanrader. Maar ook voor juist ouderen bestaan er producten om het zwembadverblijf veiliger te maken. Zo hebben we onder andere alarmsystemen, veiligheidsafdekkingen en speciale veiligheidstrappen, die je zwembad een stuk veiliger maken. Hierdoor kunnen zowel je kinderen als jij zelf rustig genieten van het comfort van je zwembad. Maar welke mogelijkheden op een veiliger zwembad zijn er nou precies? We zetten ze hieronder even op een rijtje voor je.

  1. Veiligheidsafdekkingen
  2. Veiligheidstrappen
  3. Veiligheidsleuningen
  4. Alarmsystemen
  5. Kinderen & Baby's
  6. Antislip middelen

Veiligheidsafdekkingen

veiligheidsafdekking

Een hele goede manier om te zorgen dat je zwembad veilig is op het moment dat je hem niet gebruikt en dus afgedekt hebt, is door gebruik te maken van een stavenafdekking. Een stavenafdekking is gemaakt van sterk pvc materiaal met daartussen aluminium buizen. Hierdoor is het mogelijk dat de zwembadafdekking als het ware op je zwembadrand leunt. Ook dankzij het materiaal is een stavenafdekking superveilig. Als je kind struikelt of valt en op de afdekking terecht komt is dat geen probleem, je kind zal niet in het water belanden. Dit houdt echter niet in dat het de bedoeling is dat iedereen er altijd overheen loopt.


Een stavenafdekking, mits goed op spanning, zal ervoor zorgen dat alle randen van je zwembad volledig worden afgesloten, waardoor je ook niet onder het zeil terecht kunt komen. Tevens is een stavendekking geschikt voor alle 4 de seizoenen, waardoor je dus geen apart winter- en zomerzeil hoeft aan te schaffen. Stavenafdekkingen zijn op maat verkrijgbaar, maar ook op een houten zwembad kun je een stavenafdekking plaatsen.

Veiligheidsafdekking


Veiligheidstrappen

Om ervoor te zorgen dat je voor en na het zwemmen veilig je bad in en uit kunt gaan, bestaan onze veiligheidstrappen. Dankzij hun vorm en hun antislip traptreden kun je heel gemakkelijk je zwembad betreden of verlaten. De traptreden zitten schuin in plaats van recht onder elkaar, zoals bij gewone zwembadtrappen. Hierdoor kun je sneller en gemakkelijker je trap op of af komen. Veiligheidstrappen zijn in twee soorten verkrijgbaar: 1-delig en 2-delig. Tweedelige zwembadtrappen zijn speciaal gemaakt zodat je je zwembadafdekking niet hoeft te laten aanpassen. Deze trappen zijn ideaal wanneer je je zwembad dagelijks op- en afdekt en dus ideaal voor zwembaden met een automatisch oprolsysteem of een zomerzeil. Ook voor je hond bestaat er een speciale veiligheidstrap, namelijk de Skamper Ramp voor honden, waarmee je hond zelfstandig op een veilige manier je zwembad kan verlaten, wanneer hij erin is gevallen of gesprongen. Veiligheidstrappen zijn echter alleen te gebruiken bij een volledig ingegraven zwembad.

Veiligheidstrap


Veiligheidsleuningen

Veiligheidsleuning

Zwembadleuningen zijn een goede manier om wat extra ondersteuning te bieden bij je zwembad. Vooral voor oudere mensen zijn zwembadleuningen een echte aanrader. Dankzij een roestvrijstalen handgreep kun je veilig het zwembad in of uitkomen en dankzij de leuningen in het zwembad heb je altijd leunpunten om even tot rust te komen. De zwembadleuningen fungeren als handrails om het zwemmen comfortabeler te maken. De leuningen zijn gemaakt van roestvrijstaal, wat ervoor zorgt dat de leuningen niet zullen roesten maar ook dat ze beschermd zijn tegen chloor en andere chemicaliën. Bovendien zijn de leuningen ook ideaal om bij de rand aan te hangen of op te steunen.


Alarmsystemen

Je moet er natuurlijk niet aan denken dat je kind buiten je zicht in het zwembad klimt of valt. Daar moet je natuurlijk niet aan denken, maar je kunt de kans erop ook voorkomen. Hiervoor bestaan zwembad alarmsystemen. Een alarmsysteem laat je, als je het ingeschakeld hebt, duidelijk weten wanneer er iets of iemand in het zwembad springt of valt. Het alarm begint te loeien (harder dan 100 dB) op het moment dat er iets of iemand invalt, waardoor je het dus zeker niet zult missen. Bij een blaadje van een boom in je zwembad gaat het alarm niet af . Oftewel, een alarmsysteem zal niet zomaar afgaan. Wanneer je het alarm dus hoort is er wel degelijk iets aan de hand. Er zijn meerdere soorten alarmsystemen, waarbij je ook goed moet letten op de maximale grootte van je zwembad en op de afstand van je huis tot aan je zwembad. Dankzij alarmsystemen kun je je kinderen wel iets meer vrijheid geven in de tuin. Er zijn systemen met wandbevestiging, drijvende alarmsystemen en systemen met onderdompelingsarmbanden die je je kind omdoet.

Alarmsystemen


Kinderen & Baby's

Baby's & Kinderen

Ook voor de kleintjes is het natuurlijk in de zomer heerlijk om even af te koelen. Echter kunnen de allerkleinsten vaak nog niet zwemmen. Om je baby toch te kunnen laten afkoelen in je zwembad hebben we een speciale veiligheidscategorie voor kinderen en baby's. Zo heb je de Baby Dobber, waar je je kindje (tot 11 kg) in kunt zetten. De Baby Dobber blijft drijven en kan niet kantelen, waardoor je kindje geen gevaar loopt. Voor de iets oudere en zwaardere kinderen zijn er de Sevylor Puddle Jumpers. Deze zijn geschikt voor kinderen van 15 tot 30 kg en de Puddle Jumper zorgt ervoor dat het hoofdje altijd boven water blijft, waardoor het kindje goed kan leren zwemmen. Je kunt je kind ook ondersteunen bij het leren zwemmen door de producten van Intex Pool School. Uiteraard mogen ook de welbekende zwembandjes niet ontbreken, die je om de armen schuift en ervoor zorgen dat je kind niet kopje onder gaat.


Antislip middelen

Antislip middelen zorgen ervoor dat je langs je zwembad of op je zwembadtrap niet uitglijdt. Wanneer je de AquaFinesse No Slip Floor Tabs gebruikt, zorg je ervoor dat je vloer tot wel 88% minder glad wordt. Iedere week een tablet AquaFinesse No Slip mengen met water, met een mop de vloer boenen en dat is alles. Ook kun je op je zwembadtrap antislip traptreden toevoegen, zodat je niet snel meer uitglijdt op het trappetje. Deze heb je zowel in een RVS 316, als in een RVS 304 versie. De 316 is een zwaardere kwaliteit RVS en de trappen van RVS 316 zijn dan ook beter bestand tegen chloor en zout water. Hierdoor is de kans op roest vele malen kleiner bij RVS 316 metaal. In de meeste gevallen is daarom een zwembadtrap van RVS 316 ook ons advies.

Antislip middelen